Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
DESIGN Randig långärmad t-shirt i ekologisk bomull 2-pack i vitt blått och vitt rött
DESIGN Randig t-shirt i avslappnad modell med ribbad halsringning

Centrum för global HRM

Centrum för global HRM (CGHRM) syftar till att stärka svensk HRM-forskning genom att utgöra en mötesplats för akademi, näringsliv och offentliga organisationer, och vara en kunskapsbank för HRM-frågor. Genom bred forskarsamverkan vill CGHRM initiera, utveckla och driva relevant HRM-forskning och utveckling i dialog med näringsliv och offentlig sektor, samt nyttiggöra forskningens resultat.

Det övergripande syftet är att främja den svenska konkurrenskraften genom att bidra med utveckling av kunskap om förutsättningar för att skapa god personalpolitik och ett hållbart och balanserat arbetsliv.
CGHRM har ett nationellt uppdrag; ska etablera samarbeten nationellt och globalt, samt utgöra en mötesplats mellan forskare och yrkesverksamma inom HRM.

För att uppfylla sin vision bedriver CGHRM en rad aktiviteter. En viktig hörnsten är de publika seminarier på HRM-relevanta ämnen där akademi, näringsliv och offentliga organisationer möts, och som kommit att bli mycket uppskattade och välbesökta. För att stärka HRM-forskningen utlyser CGHRM planeringsbidrag, arrangerar en årlig internationell HRM-konferens (3-5 april 2019), och anordnar forskarnätverk- och seminarier. Centret arbetar dessutom för närvarande med inrättandet av Sveriges första professur inom HRM.

2018 har CGHRM 14 samarbetspartners: AstraZeneca, E.ON, Getinge AB, Göteborgs stad, Hogia, IKEA, Malmö stad, RISE, Sveriges HR-Förening, Trafikverket, Västra Götalandsregionen, Volvo Cars, Volvo Group, Wise Group.

Läs mer om CGHRM här.

DESIGN Curve med band kontrasterande jersey i peg-byxor Djurmönstrade 42d74mygk7718-Damkläder

DESIGN Curve Djurmönstrade peg-byxor i jersey med kontrasterande band

DESIGN Petite solklänning i midimodell i flera lager av bomullsväv med knytband

DESIGN Recycled Farleigh Mörkt tvättade jeans i mom jeans -modell med smal passform

Filmer och intervjuer

Seminariet Sustainable HR arrangerades av Centrum för Global HRM den 31 januari 2018. Medverkar i filmen gör Per Thilander, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet samt Stefan Tengblad vid Högskolan i Skövde.

DESIGN Ribbad solklänning i minilängd med blommönster

Seminarium om jämställdhet, kränkningar och sexuella trakasserier i arbetslivet arrangerat 19 april 2018 av Centrum för Global HRM och Centrum för forskning om arbete och sysselsättning.

DESIGN Ridley Stentvättade skinny jeans i 80-talsstil med hög midja DESIGN Petite Vid ribbstickad klänning
DESIGN Röd långärmad t-shirt med rund halsringning och kontrasterande kantning
DESIGN Rökblå skinny jeans med slitningar 12.5oz

DESIGN Playsuit i jersey med textur och knytdetalj i grosgrain

DESIGN rosa lätt kabelstickad tröja i muscle fit

Kontakt