The RUBZ PixelMINI F Smycken EU-valet 2019
Keps Premier guld alltid billig frakt
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

Multikniv Kröditkortformat alltid billig frakt 23 min
Eastpak TAIT SINGLE Plånböcker
Pieces PCDIANA HOOD Mössa svart
Den turbulenta bomarknaden
Row Row Row Your Oh - T-SHIRT - DAM
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

Ring svart Rostfritt Stål med klara Rhinestone

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Adidas Originals PROCESS Klocka all svart 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

Unisex långärmad t-shirt - Paws alltid billig frakt

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

BÄLTE - MIKROFON alltid billig frakt

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

Flexibel huva färger Olika - fleece i ansiktsmask 006d2jhej7939-Heta produkter

Produktnummer: 17187343

Smidig och flexibel huva med ansiktsmask i fleecetyg som går att omvandla till olika varianter efter behov. I grunden är det en huva med ansiktsmask men man kan fälla upp och ner masken för ansiktet efter behov och man kan även ändra den på andra vis så att det blir som en halsduk eller en mössa osv. Perfekt på vintern när man kan behöva bra med skydd men kanske ibland också har ett mindre behov. Ställ in huvan fritt som du vill ha den. Det finns ställbara band på sidorna för att enkelt kunna ställa in rätt, så att huvan sitter bra. Varm och skön. Finns i flera olika färger.

Färger: Mörkgrå, Mörkröd, Vinröda, Mörkblå, Blå, Svart

Material: Fleece

Storlek: One Size Vuxen (ca 38 cm front, 33 cm baksida, omkrets 60 cm)

Flexibel huva   ansiktsmask i fleece - Olika färger
18K Vitguld Guldfyllda Filled gulddoublé HALSBAND CZ 5 tim
3 Pack Högstaberg Kalsonger-Svart Boxershorts
EA7 Emporio Armani Skärp svart lime punch Herraccessoarer Byxa från Tiger of Sweden HENRIE Strl 48
Pizzabagare T-shirt - Lita på mig jag är pizzabagare

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer